Ezine.bg»Статии»Здраве»Хората развиват алергия към водата

Хората развиват алергия към водата

Нина НордНина Норд
Джедай
2k346
Хората развиват алергия към водата

Милиони хора по света страдат от най-различни алергии, които могат да са причинени от неща, различни от баналните за някои домашна прах, полени и домашни любимци.

Алергията е само реакция на имунната система спрямо определено вещество и човек може да има алергия към какво ли не. Една от най-странните алергии е тази към всички храни и напитки.

Тя се среща толкова рядко, че все още няма медицинско наименование. Много рядко се раждат деца, които са толкова чувствителни към храни и напитки, че водата се явява единственият продукт, който те могат да консумиратспокойно.

Един от най-ужасните случаи е този на Кейлъб Бъсеншът, шестгодишно австралийче, което може да поема само вода и лед. Ако консумира каквото и да е друго, в корема му се отварят огромни рани. Момчето получава необходимите вещества през тръба, която е вкарана в стомаха му.

Хората развиват алергия към водата

Алерголозите и дерматолозите регистрират все повече случаи на обриви, предизвикани от мобилен телефон. Обикновено те се появяват около челюстта, бузите и ухото. Всъщност реакцията на тялото е спрямо никела. Той често се използва за направата на части за телефоните. Но има и хора, които страдат от алергия към електромагнитните вълни на мобилните телефони.

Някои жени страдат от алергия към секса. Всъщност това е рядък вид алергия и това е реакция на тялото спрямо семенната течност. Симптомите са парене, обрив и рани, заради което тази алергия често се бърка със заболявания, които се предават по полов път.

Сиптомите се проявяват няколко минути след пряк контакт без презерватив. Сексът с презерватив е единственото решение при този тип жени.

Има и хора, които са алергични към целувките. Всъщност страстната целувка дори може да убие човек, който има тежка форма на хранителна алергия, както и на алергия към лекарства и козметика.

Прекалено близкият физически контакт и размяната на слюнка може да доведе до това, че частици от храната и химичните вещества се предавата на партньора, което може да доведе до сериозни последствия при тежки алергии.

Много странна е алергията към водата, при положение, че човешкото тяло съдържа около шестдесет процента вода. В момента в света са регистрирани четиридесет случаи на алергия към вода.

Тя се проявява в болезнени рани на кожата при пряк контакт с вода, а при по-тежки форми човек може да получи задушаване, когато в гърлото му попадне вода. Според специалистите за това е виновно повишеното ниво на хистамин.

Все повече хора страдат от алергия към студ. Тя се проявява в поява на червенина, сърбеж и подуване на кожата.

Къпането в студена вода за такива хора може да завърши със сериозни последици като шок, припадък и дори смърт. Вероятно при такива хора клетките на кожата са прекалено чувствителни.

Има и хора с алергия към топлината. В момента, в който температурата се покачи над четиридесет и три градуса, такива хора стават тъмночервени, кожата им започва да ги сърби и се подува. Същата реакция предизвикват интензивни тренировки, горещ душ, сауна и дори пикантната храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest