Алергиите и сенната хрема могат да се лекуват с хомеопатични средства. Този вид алтернативно лечение не предизвиква странични ефекти, характерни за методите на класическата медицина.

Деконгестантите и медикаментите, които спомагат отхрачването, само премахват симптомите. Хомеопатичните средства, от друга страна, „търсят“ първоизточника на болестта и се стремят да постигнат трайно излекуване, чрез подсилване жизнената сила на организма.

Изследване на германски учени доказва, че хомеопатичното лекарство Galphima glauca намалява симптомите при повече от хиляда души, страдащи от сенна хрема.

Медицинското списание Lancet също публикува изследване на 20 хомеопатични медикаменти и употребата им при лечение на сенна хрема, включително и на хомеопатичния лекарствен продукт Betula – в чийто състав влиза екстракт от бреза. Той е предназначен за лечение на алергия към брезови полени и дава положителни резултати.

Някои от хомеопатичните средства, които лекуват алергии и сенна хрема, са:


Sabadilla

 


Този лекарствен продукт е предназначен за хора, страдащи от сенна хрема, която започва с вдишване на полените от цветята. Симптомите се изразяват със сухота в носа и отделяне на голямо количество секрет, с бял цвят. Състоянието е придружено и от кихане.

NEWS_MORE_BOX

 

 

Allium Cepa

 

Това е едно от най-често използваните хомеопатични средства за лечение на алергии, в чийто състав влиза червеният лук. Този лекарствен продукт следва да се използва, когато има обилно сълзене, което се влошава при контакт с влажен въздух.

 

Arsenicum alba


Лекарството се препоръчва при хората, при които се появява неспокойство и тревожност, заради алергията или сенната хрема. При тях симптомите се влошават през нощта. Те ожадняват, а освен това имат и астматично дишане с алергични пристъпи.

Това са част от хомеопатичните лекарствени продукти, предназначени да лекуват сенна хрема и алергии. За да се определи най-точно подходящият медикамент за всеки човек, трябва да се консултираме с лекар-хомеопат.